Man City stoomt Agüero klaar voor topper tegen Arsenal

Reacties

Manchester City-manager Manuel Pellegrini doet zaterdag in het duel met Swansea City nog geen beroep op Sergio Agüero. De Chileen wil geen risico's nemen met zijn steraanvaller met het oog op de topper tegen Arsenal die een week later wacht.

Man City stoomt Agüero klaar voor topper tegen Arsenal

'Het gaat beter met hem, maar hij is nog niet speelklaar. Ik hoop dat hij vanaf dinsdag of woensdag weer met de groep kan trainen en dat hij dan tijdig fit is voor het duel met Arsenal', verklaarde Pellegrini tijdens zijn perspraatje. Ook aanvoerder Vincent Kompany hervat komende week de training.

Wilfried Bony lijkt de aangewezen man om de met een hielblessure kampende Agüero te vervangen. De voormalige Vitesse-aanvaller was in het vorige duel met ex-club Swansea nog trefzeker en kwam dit seizoen mede door blessureleed bij zijn Argentijnse collega-aanvaller al tot twaalf optredens in de Premier League.

In de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (4-2 winst) koos Pellegrini bij afwezigheid van Agüero voor beweeglijkheid in de aanvalslinie. Bony begon op de bank en Raheem Sterling werd als aanvalsleider geflankeerd door David Silva en Kevin De Bruyne. Pas toen Bony binnen de lijnen kwam na 65 minuten ging het echt draaien. Met de sterke spits binnen de lijnen boog City in de slotfase een 1-2 achterstand om. Sterling (twee) en Bony (één) namen de drie laatste doelpunten voor hun rekening.

Bij een overwinning op Swansea neemt City de koppositie in elk geval voor even over van Leicester City, dat maandag pas in actie komt tegen Chelsea. Nummer twee Arsenal komt zondag in actie op bezoek bij Aston Villa. Swansea verkeert als nummer vijftien van de ranglijst in de problemen en zette deze week als gevolg van de teleurstellende resultaten manager Garry Monk op straat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.