Hughes dankt Eredivisie-trio na stunt tegen City

Reacties

Ex-FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic hielp Stoke City met twee goals aan een 2-0 zege op Manchester City, maar dat was niet de enige speler met een verleden in de Eredivisie over wie manager Mark Hughes uiterst tevreden was.

Hughes dankt Eredivisie-trio na stunt tegen City

Hughes, van juni 2008 tot december 2009 manager van The Citizens, liet voormalig Ajacied Bojan Krkic in de punt van de aanval beginnen. 'Dat had ik nog niet eerder gedaan, maar ik speelde wel al een tijd met dat idee. Het was voor ons belangrijk om daar een balvaste speler te hebben', vertelde de Welshman bij de BBC.

Hughes had in zijn analyse speciale aandacht voor zijn middenlinie, waar Ibrahim Afellay 85 minuten deel van uitmaakte. 'Onze drie middenvelders speelden met erg veel energie, zo kregen we de wedstrijd in handen. We brachten Manchester City uit balans en waren ze simpelweg te snel af.' Marco van Ginkel viel tien minuten voor tijd in.

Volgens de manager was er op de overwinning van de middenmoter dan ook niets af te dingen. Stoke kreeg waar het recht op had. 'Het was een geweldige prestatie, iedereen speelde sterk. Alleen dan kunnen we winnen van een ploeg van het hoogste niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.