Man City schrijft na treble-winst ook in financieel opzicht historie

Reacties

Manchester City heeft in de voetbaljaargang 2022/23, waarin de Premier League, FA Cup en Champions League werden gewonnen, een recordomzet gedraaid. Dat maakte de regerend kampioen van Engeland woensdag bekend.

Man City schrijft na treble-winst ook in financieel opzicht historie
© Pro Shots

City noteerde een omzet van 818,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van de voorgaande jaargang. The Citizens troeven daarmee Manchester United af: de stadgenoot draaide een omzet van 743 miljoen euro over boekjaar 2022/23.

De winst voor City kwam uit op 92,3 miljoen euro. De huidige koploper in de Premier League blijkt ook het meeste geld uit te geven aan contracten en bonussen voor de spelersgroep. In het afgelopen boekjaar keerde City 483 miljoen euro uit aan de spelers, die lucratieve bonussen ontvingen voor de winst van de treble.

City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak sprak zich op de clubsite uit over het succes. 'We hebben het beste voetbaljaar en het beste commerciële jaar in de clubgeschiedenis doorgemaakt', verklaarde Al Mubarak. 'Ik krijg vaak de vraag: hoe kunnen jullie dit succes overtreffen?' Het antwoord ligt in onszelf uit te blijven dagen om voortdurend te innoveren, zowel op als buiten het veld.'

Bij de presentatie van deze jaarcijfers kwam City nog kort terug op het onderzoek van een onafhankelijke commissie naar het mogelijk overtreden van ruim honderd Financial Fair Play-reglementen. De kampioen van Engeland stelt dat het alle vertrouwen heeft in een goede afloop van het onderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.