Man City, Real Madrid en nu AC Milan: komt pareltje Díaz in San Siro tot wasdom?

Reacties

Brahim Díaz staat op het punt om op huurbasis te verkassen naar AC Milan. De talentvolle aanvaller van Real Madrid voegt zich volgens verschillende Spaanse en Italiaanse media woensdag al bij I Rossoneri.

Man City, Real Madrid en nu AC Milan: komt pareltje Díaz in San Siro tot wasdom?
© Pro Shots

Hoewel hij pas 21 jaar is, heeft Brahim Abdelkader Díaz (zoon van een Spaanse moeder en een Spaanse vader met Marokkaanse roots) al een indrukwekkend cv. Hij begon in de jeugdopleiding van Málaga, maar in 2015 werd hij op zijn zestiende opgepikt door Manchester City. Daar was hij een van de pareltjes die vertrok, mede omdat hij maar geen échte kans kreeg in het sterrenensemble.

Desondanks wilde manager Pep Guardiola hem graag houden, maar toen zijn droomclub Real Madrid in januari 2019 op de stoep stond, zwichtte Díaz. Bij De Koninklijke speelde hij de afgelopen anderhalf jaar maar amper. In zijn eerste halfjaar kwam hij nog negen optreden (waarvan vijf in de basis) en in totaal 377 speelminuten in La Liga, in het gehele afgelopen seizoen waren dat slechts zes invalbeurtjes en 59 minuten.

En dus gaat Díaz zijn heil nu zoeken bij AC Milan, dat hem voor één seizoen huurt. Overigens zou AC Milan daar ook een optie tot koop bij willen hebben, maar dat heeft Real Madrid naar verluidt geweigerd: trainer Zinedine Zidane wil Díaz nog niet definitief afschrijven. Ook Real Betis, Real Sociedad en Getafe werden genoemd als mogelijke bestemmingen voor het talent, maar Real Madrid wilde hem liever niet naar een andere Spaanse club laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.