'Man City bereidt nieuw contract Haaland voor, afkoopsom al verdwenen'

Reacties

Manchester City is van plan binnenkort een nieuw contractvoorstel onder de neus van Erling Haaland te schuiven, zo weet het goed ingevoerde The Athletic.

'Man City bereidt nieuw contract Haaland voor, afkoopsom al verdwenen'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Het medium weet ook te melden dat de eerdere beperkte afkoopsom uit het contract van Haaland is geschrapt. De verbintenis van de 22-jarige Noor bevatte een clausule waarmee hij in de zomer van 2024 - aan het einde van zijn tweede seizoen - voor 170 miljoen euro kon vertrekken. Die clausule zou echter specifiek gekoppeld zijn geweest aan de toekomst van Pep Guardiola. Toen de Spaanse trainer zijn contract verlengde in november, werd de optie geschrapt.

Haaland, die woensdagavond met Man City een 3-0 voorsprong verdedigt in de kwartfinales van de Champions League, beschikt nog over een contract tot medio 2027 in het Etihad Stadium. Mogelijk zijn er in zijn huidige contract wel andere clausules opgenomen.

City is erop gebrand om het contract van Haaland nu al open te breken en gelooft dat de Scandinaviër openstaat voor gesprekken. Hoewel Haaland een lijntje zou hebben met Real Madrid en altijd de ambitie zou hebben om een keer naar de Spaanse kampioen te verkassen, zou hij op dit moment uitermate gelukkig zijn in Manchester. De voormalige spits van Borussia Dortmund was in 28 Premier League-duels goed voor 32 treffers en scoorde in de Champions League elf keer in zeven wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.