Malki voorkomt zwarte dag Limburg ondanks valse start

Roda JC Kerkrade heeft degradatie naar de Jupiler League voorlopig afgewend. De ploeg van trainer Ruud Brood was in de play-offs te sterk voor De Graafschap (6-1), dat wel sterk startte.

Na de 1-1 afgelopen donderdag in Doetinchem kende De Graafschap een bliksemstart in het Parkstad Limburg Stadion. Na een schitterende steekpass van Anco Jansen bleef Jordan Garcia Calvete uiterst koel en zette de bezoekers verrassend op voorsprong.

Het antwoord van Roda JC was echter uitstekend, want nog voor rust was de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Sanharib Malki en Martijn Monteyne speelden daarbij een hoofdrol.

In de negentiende minuut werkte Malki op aangeven van Monteyne de gelijkmaker binnen en vijf minuten later profiteerde Frank Demouge van het voorbereidende werk van de Belgische rechtsback door 2-1 in te koppen. In de 32ste minuut maakte Malki zijn tweede van de wedstrijd en opnieuw zorgde Monteyne voor de assist.

TrefzekerNa rust ging Roda vrolijk verder, want in de 47ste minuut was Malki voor de derde keer trefzeker. De Limburgers namen wat gas terug, maar de eindstand was nog niet bereikt. Mitchell Donald nam nog twee doelpunten voor zijn rekening en maakte er dus 6-1 van.

Door de overtuigende zege blijft Roda JC in de race voor nog een jaar Eredivisie, waarin het al sinds het seizoen 1973/74 uitkomt. Donderdag (uit) en zondag (thuis) strijdt het met Sparta Rotterdam om promotie/degradatie. Brood en zijn ploeg voorkwamen zondag dat het een zwarte dag voor Limburg werd, want VVV-Venlo degradeerde wél naar de Jupiler League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.