Roda ontsnapt dankzij goal Demouge aan nederlaag

De Graafschap heeft verzuimd om Roda JC Kerkrade in de play-offs om promotie/degradatie een nederlaag toe te brengen. Dankzij Frank Demouge speelden de Limburgers gelijk in Doetinchem (1-1).

Na een sterke start van Roda kwam de thuisclub in de 35ste minuut eigenlijk vanuit het niets op voorsprong. Anco Jansen trok vanaf de linkerkant naar binnen en krulde de bal van zo'n twintig meter achter de kansloze Filip Kurto. Kort daarna greep Ruud Brood al in. De trainer van de bezoekers haalde Robbie Wielaert naar de kant en verving hem voor Abel Tamata.

In de tweede helft ging Roda meteen op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde ook kansen op. In de 55ste minuut kopte Demouge de gelijkmaker binnen uit een hoekschop. Kort daarvoor was de spits ook al erg gevaarlijk. De tussenstand was verdiend, maar daarna verzuimden de Limburgers om door te zetten.

Roda liet De Graafschap komen en loerde zelf op de counter. Jordan Garcia Calvete kreeg nog een uitstekende kans op de overwinning voor de thuisclub, maar Kurto behoedde zijn ploeg voor een nederlaag. Het bleef 1-1 op De Vijverberg, waardoor beide clubs nog kansrijk zijn voor de return van komende zondag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.