Maldini scoort tégen AC Milan: 'Het was de ultieme avond voor Paolo'

Reacties

Voor het eerst in de geschiedenis scoorde een Maldini tégen AC Milan: Daniel Maldini liet zich aan zijn vader zien als huurling van Spezia. Omdat het geen puntenverlies opleverde, kon erom gelachen worden.

Maldini scoort tégen AC Milan: 'Het was de ultieme avond voor Paolo'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 1
Spezia
Spezia

Paolo Maldini speelde natuurlijk zijn hele carrière voor Milan, zijn vader Cesare Maldini kwam wel viermaal uit tegen de club waar hij een icoon werd. Scoren deed de verdediger echter nooit tegen Milan. De jongste Maldini-telg is een aanvallend ingestelde speler, Daniel Maldini pakte zijn eerste kans tegen Milan om tot scoren te komen.

Milan-trainer Stefano Pioli had voor de wedstrijd tegen Spezia al een voorgevoel. 'Ik wist dat hij ging spelen en voelde dat hij ging scoren.' De coach denkt dat Paolo Maldini, technisch directeur van Milan, genoten heeft. 'Het was de ultieme avond voor Paolo. Zijn zoon scoorde, maar Milan won.'

Dat had Daniel Maldini overigens anders willen zien. 'Jammer dat mijn eerste doelpunt in San Siro geen punt of overwinning opleverde. We hebben goed gespeeld, maar incasseren weer een laat doelpunt.' Maldini maakte toevallig genoeg zijn eerste Serie A-doelpunt namens Milan op bezoek bij Spezia, de club die hem dit seizoen huurt van Milan.

Door de overwinning sloot Milan weer aan bij koploper Napoli, voor de start van het WK spelen de Milanezen nog tegen Cremonese en Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.