Makkelie met Europese finale in voetsporen Kuipers

Reacties

Danny Makkelie heeft een mooi affiche gekregen van de UEFA. De Nederlandse scheidsrechter mag vrijdagavond in Keulen de finale van de Europa League fluiten tussen Sevilla en Internazionale.

Makkelie met Europese finale in voetsporen Kuipers
© Pro Shots

'Dit is een droom die uitkomt', reageert Makkelie op de website van de KNVB op zijn aanstelling. 'Op het veld staan tijdens een Europese finale is één van de hoogst haalbare prestaties. De Europa League-finale zie ik als een waardering voor de prestaties die we de afgelopen jaren als team geleverd hebben. In mijn team voelt iedereen zich verantwoordelijk voor het succes en weet ook hoe hij bijdraagt aan het team. We voelen elkaar feilloos aan en gaan voor elkaar door het vuur.'

Makkelie, die in de finale landgenoten Luuk de Jong en Stefan de Vrij zal treffen, wordt in Duitsland geassisteerd door zijn vaste assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Jochem Kamphuis en Kevin Blom gaan mee als respectievelijk VAR en assistent-VAR. Makkelie is de tweede Nederlander in drie jaar tijd die de finale van de Europa League mag fluiten. In 2018 was het Björn Kuipers die de leiding had over de eindstrijd van het tweede Europese toernooi. De Nederlander had toen de leiding over Olympique Marseille - Atlético Madrid (0-3).

Onlangs mocht Makkelie de kwartfinale van de Champions League tussen Manchester City en Olympique Lyon fluiten. Er ontstond enige discussie over die aanstelling, omdat bij uitschakeling van Olympique Lyon Ajax verzekerd was van een plek in de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de halve finales in de Europa League:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.