Makkelie maakt voortijdig einde aan verhit oefenduel PEC

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag.

PEC Zwolle - Gençlerbirligi 2-0
Het 'vriendschappelijke' duels tussen PEC en de Turkse opponent zat er na 81 minuten al op. Dat had niets met de weersomstandigheden te maken, maar kwam door de overhit geraakte gemoederen. In de slotfase kreeg Ahmet Oguz een rode kaart. Arbiter Danny Makkelie gaf hem twee gele kaarten in tien seconden, waarop Gençlerbirligi-coach Ümit Özat in woede ontstak. Toen ook hij met rood werd weggestuurd, sloeg de vlam volledig in de pan.

In overleg met de spelers van PEC besloot Makkelie vervolgens voortijdig het eindsignaal te laten klinken. De 2-0 eindstand stond toen al op het bord.

PEC stond immers al bij rust met 2-0 voor. Erik Bakker had een strafschop, gegeven door Makkelie, benut en op slag van rust was Youness Mokhtar trefzeker na een vlot lopende aanval.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-1
Het enige doelpunt van de Rotterdammers viel voor rust. Na achttien minuten slalomde Mark Veenhoven door de defensie van Cambuur. De negentienjarige middenvelder plaatste vervolgens de bal in de verre hoek. Het zou de enige goal van het oefenduel zijn.

Viktoria Köln - Heracles Almelo 2-0
Heracles heeft het trainingskamp in het Duitse Billerbeck afgesloten met een nederlaag. Met Bram Castro voor het eerst weer onder de lat kwamen de Heraclieden halverwege de eerste helft op achterstand door een goal van Tobias Müller. Na rust bepaalde Mike Wunderlich de eindstand in het voordeel van de ploeg die dit seizoen op het vierde niveau van Duitsland actief zal zijn.

FC Utrecht - NEC 2-2
NEC nam op Zoudenbalch, het trainingscomplex van Utrecht, de leiding via Michael Heinloth tegen FC Utrecht, dat speelde zonder de spelers die donderdag in actie kwamen tegen FC Valletta. Met een schot via de binnenkant van de paal nam de talentvolle spits Nick Venema de gelijkmaker voor zijn rekening. Een frommelgoal van Jay-Roy Grot zorgde na rust voor een nieuwe Nijmeegse voorsprong, maar wederom duurde die niet lang. Een droge knal van Sylla Sow betekende de 2-2, wat later tevens de eindstand bleek te zijn.