Makaay ziet bij Duitsland hetzelfde 'probleem' als bij het Nederlands elftal

Reacties

Roy Makaay constateert in aanloop naar de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland dat bij beide landen een echte topspits ontbreekt. De oud-international is wel te spreken over de huidige ontwikkeling van het Nederlands elftal.

Makaay ziet bij Duitsland hetzelfde 'probleem' als bij het Nederlands elftal
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

De 49-jarige Makaay werd door Sky Deutschland geïnterviewd over de naderende ontmoeting tussen Die Mannschaft en Oranje in Frankfurt. De voormalig topspits stond tussen 2003 en 2007 onder contract bij Bayern München en speelde drie keer met het Nederlands elftal tegen Duitsland. Scoren deed Makaay in die duels niet. Oranje won met Das Phantom twee keer van de Duitsers en speelde gelijk op Euro 2004.

Makaay kan geen keuze maken als hem wordt gevraagd welke van de twee nationale teams nu de meest speciale spelers herbergt. 'Wij hebben talenten als Xavi Simons, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee, alleen zijn die laatste twee helaas geblesseerd. Zij waren goed in vorm', zei Makaay. 'In de andere linies heeft het Nederlands elftal ook veel kwaliteit. De centrale verdedigers spelen allemaal voor grote clubs. We hebben voor elke positie meer keuzemogelijkheden dan een paar jaar geleden.'

'Vergeleken met het WK in Qatar is de selectie in de breedte sterker geworden. Het is alleen jammer dat Frenkie de Jong er niet bij is door een blessure', aldus de oud-spits van ook Vitesse, Tenerife, Deportivo La Coruña en Feyenoord. 'Tijdens het EK treffen we met Frankrijk gelijk een topfavoriet voor de EK-titel. Oranje kan tegen Duitsland laten zien hoe ze ervoor staan. Natuurlijk hoop ik dat Nederland het EK gaat winnen, maar alleen als we echt een team vormen. Ik zou Nederland zeker niet bij voorbaat afschrijven.'

Volgens Makaay heeft Duitsland hetzelfde probleem als Oranje. 'Duitsland mist ook al jaren een echte 9. Dat is niet de best ingevulde positie bij Duitsland met Niclas Füllkrug en Kai Havertz, hoewel hij het daar nu goed doet. Duitsland heeft nog steeds veel getalenteerde spelers met Florian Wirtz en Jamal Musiala. Net als Duitsland missen we een spits van wereldklasse, zoals we die in het verleden wel hebben gehad. Voor Oranje is wel goed nieuws dat Memphis Depay weer fit is en zich weer laat zien', aldus de 43-voudig international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.