Makaay zet vraagtekens bij verhuur Zirkzee: 'Dit helpt hem en Bayern niet'

Reacties

Roy Makaay begrijpt niet dat Bayern München er in de winter voor koos om Joshua Zirkzee te verhuren aan Parma. De negentienjarige aanvaller moest in de Serie A veel aan spelen toekomen, maar kwam tot nu toe niet verder dan vier invalbeurten.

Makaay zet vraagtekens bij verhuur Zirkzee: 'Dit helpt hem en Bayern niet'
© Pro Shots

Zirkzee was vorig seizoen nog de enige stand-in van Robert Lewandowski als echte spits. Bayern haalde daar in oktober Eric Maxim Choupo-Moting bij, waardoor Zirkzee een plek zakte in de pikorde. De Nederlander kwam minder aan spelen toe en werd door trainer Hansi Flick later in het seizoen zelfs niet meer bij de wedstrijdselectie gehaald. Op 1 februari maakte Zirkzee op huurbasis de overstap naar Parma, dat een optie tot koop bedong.

Lyrisch
Tot nu toe viel Zirkzee vier keer in bij Parma. De aanvaller miste enkele wedstrijden door een rugblessure. Makaay zet zijn vraagtekens bij de uitleenbeurt. 'Ik heb Zirkzee een paar keer gezien bij Feyenoord toen hij jonger was, toen waren veel mensen lyrisch over hem. Bij Bayern heeft hij ook al laten zien dat hij veel talent heeft', zei de voormalig spits tegen Spox.

'Maar als jonge speler moet je spelen om je te ontwikkelen. Op dit vlak is een overgang naar Parma niet ideaal. Ik weet niet wat de clubs hebben afgesproken, maar het kan niet zo zijn dat je verhuurd wordt en vervolgens niet speelt. Dat helpt hem niet en Bayern ook niet.'

Inzet
Flick sprak eerder openlijk over de inzet van Zirkzee op de training. 'Talent alleen is niet genoeg, het is belangrijk dat je ook eraan werkt. Dat doet hij nu ook. Het gaat om de mentaliteit, de instelling en de absolute wil te willen laten zien wat je kan.' Makaay sluit zich wel aan bij de woorden van de trainer van Bayern. 'Ik kan niet over Zirkzee oordelen, maar als een trainer dat zo zegt, is dat wel een signaal. Bayern verwacht dat spelers honderd procent geven, zeker jonge spelers. Als je dat niet doet, maak je geen kans.'

Eerder dit seizoen sprak VI nog met Joshua Zirkzee.
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.