Mainoo (18) bejubeld na debuut bij Engeland: 'Speelde zich in EK-selectie'

Reacties

Kobbie Mainoo heeft in Engeland veel indruk gemaakt na zijn interlanddebuut voor The Three Lions tegen België. De achttienjarige middenvelder van Manchester United deed dinsdagavond 74 minuten mee in de oefenwedstrijd.

Mainoo (18) bejubeld na debuut bij Engeland: 'Speelde zich in EK-selectie'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
2 - 2
België
België

Mainoo is sinds december verzekerd van een basisplaats bij het Manchester United van manager Erik ten Hag en maakte op Wembley zijn debuut voor de nationale ploeg. Volgens Gary Lineker, oud-international van Engeland en tv-persoonlijkheid, kan de jonge middenvelder al zijn koffers gaan inpakken voor het EK in Duitsland.

'Wat een geweldig debuut van Mainoo. Hij heeft zichzelf niet alleen in de EK-selectie gespeeld, maar ook mogelijk direct in de basiself. Well played young man', schreef Lineker op X. Dagblad Daily Mail sluit zich aan bij de voormalig topspits. 'Mainoo is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn auditie. In deze vorm moet hij naar het EK', aldus de krant, die een 8 gaf aan de debutant.

Zelfverzekerd
Bondscoach Gareth Southgate was lovend over Mainoo. 'Hij is een heel ander type middenvelder dan we tot voorheen hadden. Ik ben heel gelukkig met wat ik van hem heb gezien. Je kan ook bijna niet geloven dat hij pas achttien is', aldus Southgate, die zaterdag met zijn elftal onderuit ging tegen Brazilië en tegen België ternauwernood een volgende oefennederlaag voorkwam.

Ivan Toney, een van de doelpuntenmakers van Engeland, is ook onder de indruk van Mainoo. 'Toen ik nog achttien was, speelde ik vooral op de Xbox. Kobbie is nu al Engels international. Hij is heel zelfverzekerd aan de bal en ik verwacht dat we veel plezier aan hem gaan beleven. Kobbie kan tot grote hoogte gaan stijgen', aldus de spits van Brentford, die vanaf de strafschopstip zijn eerste goal voor Engeland maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.