Maicon bezorgt FC Porto winst in topper tegen Benfica

In de Portugese competitie heeft FC Porto een even knappe als zwaarbevochten zege geboekt op bezoek bij aartsrivaal en titelconcurrent Benfica: 2-3.

Porto was voordat het duel begon koploper op basis van doelsaldo (+34 om +31) en kwam in eerste instantie naar het Estadio Da Luz om niet te verliezen. De ploeg van trainer Vítor Pereira beleefde echter een droomstart en kwam al na dik vijf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Hulk (foto): 0-1.

Benfica, gecoacht door de immer druk gebarende Jorge Jesus, nam echter een voorsprong door twee doelpunten van Oscar Cardozo. De Paraguayaan scoorde vlak vóór en vlak ná rust, en 2-1 stand tot gevolg.

Halverwege de tweede helft trok James Rodríguez de stand weer gelijk. In het restant van de tweede helft liepen de gemoederen bij tijd en wijle hoog op. Zo kon Émerson inrukken met twee gele kaarten. In de hectische slotfase bezorgde Maicon de bezoekers de volle winst.

Porto, waar Marc Janko overigens in de basis begon, blijft zo aan kop gaan in de Liga Sagres. De ploeg liep drie punten uit en staat inmiddels op een totaal van 52, terwijl Benfica blijft staan op 49. Nummer drie Sporting Braga heeft 46 punten. Foto: VI Images