Mahmudov: 'Het voetbal dat PEC Zwolle speelt past bij mij'

Na ruim drie jaar op de amateurvelden krijgt aanvaller Denis Mahmudov bij PEC Zwolle een herkansing in het betaalde voetbal. De Macedonische topscorer van de Topklasse Zaterdag denkt in Zwolle alsnog te kunnen uitgroeien tot een volwaardige Eredivisiespeler.

Mahmudov: 'Het voetbal dat PEC Zwolle speelt past bij mij'

Mahmudov was tussen 2007 en 2009 twee seizoenen actief in de Jupiler League namens het inmiddels failliete AGOVV Apeldoorn. Vervolgens verdween hij door zijn overgang naar Hoofdklasser WHC Wezep in de relatieve anonimiteit. Tot dit seizoen. De 24-jarige dribbelaar ontpopte zich als linkerspits tot dé doelpuntenmachine van Excelsior '31 en verdiende met zijn negentien treffers een tussentijdse transfer naar PEC Zwolle.

Met een contract tot medio 2015 krijgt Mahmudov anderhalf jaar de tijd om zich te bewijzen op Eredivisieniveau. Hijzelf denkt er, na een stageperiode in november, klaar voor te zijn. 'Het voetbal dat PEC Zwolle speelt past bij mij. Ik wilde graag een volgende stap maken en kan me in Zwolle verder ontwikkelen. In eerste instantie zal ik even de tijd nodig hebben om me aan het hogere niveau aan te passen, maar ik ga mijn best doen om een basisplaats te veroveren.'

Doelgericht
Met zijn speelstijl zou Mahmudov weleens in de voetsporen kunnen gaan treden van Youness Mokhtar. De 22-jarige vleugelspits maakte vorig seizoen furore met zijn acties vanaf de linkerflank en verdiende begin dit seizoen een transfer naar FC Twente. Mahmudov is een vergelijkbare speler. 'Bij Excelsior ’31 speelde ik als linksbuiten, maar trok ik veel naar binnen. Ik ben een tweebenige speler, die graag een actie maakt, doelgericht is, maar daarnaast ook graag de combinatie zoekt', zegt hij op de clubwebsite.

De stap van de Topklasse naar de Eredivisie lijkt op voorhand evenwel groot. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, ziet dat echter niet als een probleem. 'Denis heeft in de Topklasse laten zien dat hij dat niveau is ontgroeid. We volgen hem al lange tijd en hij heeft laten zien dat hij een talentvolle speler is. Ook in de stageperiode heeft hij een goede indruk achtergelaten. We zijn dan ook blij dat Denis per direct de overstap maakt naar PEC Zwolle.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen