Mahi in het spoor van Matavz en Berg

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. FC Groningen en Willem II verzorgen vrijdagavond de opening van de negende speelronde.

Mahi in het spoor van Matavz en Berg
 
Speeldag9
Aftrap20.00 uur
ScheidsrechterAllard Lindhout

• Na acht speelrondes heeft FC Groningen slechts negen punten verzameld, waarmee de noorderlingen de twaalfde plaats bezetten. De voorsprong op nummer zeventien Willem II bedraagt maar drie punten. Afgelopen week rekenden de Tricolores af met FC Twente.

• FC Groningen en Willem II kruisten in Eredivisie-verband dertig keer eerder de degens in het Hoge Noorden. Tot nu toe boekten de Tilburgers slechts drie zeges. FC Groningen kwam tot zeventien overwinningen en tien keer bleef een winnaar uit.

• Willem II maakte tot nu toe 99 Eredivisie-goals tegen FC Groningen en aast dus op een jubileumtreffer. Alleen tegen Sparta Rotterdam (103 doelpunten) kwamen de Tilburgers vaker tot scoren.

Samenvatting FC Groningen - AZ

• Mimoun Mahi liet in 2017 al zestien doelpunten aantekenen in de Eredivisie. Namens FC Groningen kwamen sinds de eeuwwisseling alleen Tim Matavz (achttien in 2010) en Marcus Berg (twintig in 2008) vaker tot scoren op het hoogste niveau in een kalenderjaar.

• Willem II kreeg in de eerste acht speelrondes negentien treffers om de oren, een aantal dat de Tricolores afgelopen seizoen pas op de zeventiende speeldag bereikten.

• Ben Rienstra staat aan de vooravond van zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. Sinds zijn debuut op 28 november 2010 kwamen slechts twee veldspelers vaker in actie dan de middenvelder van Willem II: Jens Toornstra en Guram Kashia.

Samenvatting Willem II - FC Twente

• Erwin van de Looi komt met Willem II zijn oude club tegen. De oefenmeester verloor in vijf Eredivisie-duels nog nooit van Ernest Faber, zijn opvolger bij FC Groningen.

• In 2017 trof FC Groningen in dertien verschillende Eredivisie-thuisduels minimaal eenmaal doel. Alleen PSV en Heracles Almelo komen eveneens tot dat aantal (ook dertien wedstrijden met ten minste één goal).

De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Groningen - Willem II:

SeizoenUitslag
2010/117-1
2012/131-1
2014/151-0
2015/162-1
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.