Maher dirigent Jong Oranje bij goede generale repetitie

Jong Oranje heeft vertrouwen getankt op weg naar het EK in Israël. Jong Australië was in Emmen al na de eerste helft geslagen door de Nederlandse beloftes (3-1).

Maher dirigent Jong Oranje bij goede generale repetitie

De basisploeg van Jong Oranje op het EK Onder-21 kwam al voor het grootste deel vast te staan. Bondscoach Cor Pot moet waarschijnlijk alleen voor het middenveld nog een knoop doorhakken. Met Jordy Clasie, Kevin Strootman, Marco van Ginkel, Adam Maher en Leroy Fer heeft hij vijf kandidaten voor drie plaatsen, terwijl ook Tonny Vilhena aanspraak hoopt te maken.

Voor de laatste test voor het openingsduel met Duitsland op 6 juni hoefde Pot geen keuze te maken. Clasie, wel een beoogde basiskracht, zat met griep thuis en was dus niet beschikbaar. Fer was afwezig in Emmen omdat hij met FC Twente strijdt om een plaats in de Europa League.

Hoewel weinig conclusies konden worden getrokken vanwege de magere weerstand van Australië, bewees met name Maher in Emmen zijn waarde voor Jong Oranje. De middenvelder van AZ opende na vijf minuten de score met een fraaie vrije trap.

ReboundNadat Georginio Wijnaldum na een half uur voor de 2-0 had gezorgd, stond Maher op, slag van rust ook aan de basis van de derde Nederlandse treffer. Met een schot van afstand dwong hij keeper Paul Izzo tot een redding, waarna Strootman uit de lastige rebound de 3-0 kon aantekenen.

In de tweede helft, waarin Pot alle acht reserves inbracht, bleef Australië meer schade bespaard. Sterker nog, door onzorgvuldigheid kregen de gasten zelfs de beste kansen op een doelpunt. Doelman Marco Bizot liet echter zien een waardige vervanger te zijn van eerste keus Jeroen Zoet. Gezien het verloop van de tweede helft was hij daarmee een van de weinigen van de invallers die zich wel positief onderscheidde. In de slotfase moest Bizot toch nog een tegentreffer toestaan van Jamie Mclaren. Opstelling Jong Oranje: Zoet (Bizot); Van Rhijn (Leerdam), De Vrij, Martins Indi (Nuytink) en Blind (Van Aanholt); Strootman (Vilhena), Maher (Duarte) en Van Ginkel; Wijnaldum (Jozefzoon), De Jong (Locadia) en Depay.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen