Maguire pakt zijn kans bij Man Utd: 'Als je het goed doet, blijf je staan'

Reacties

Manchester United boekte zaterdag een belangrijke overwinning op Fulham (0-1) en in het hart van de verdediging maakte Harry Maguire opnieuw een uitstekende indruk. De Engels international bewijst de laatste weken dat hij wel degelijk van waarde kan zijn voor de recordkampioen.

Maguire pakt zijn kans bij Man Utd: 'Als je het goed doet, blijf je staan'
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 1
Manchester United
Manchester United

Maguire verloor vorig seizoen zijn basisplaats én aanvoerdersband op Old Trafford en leek in de afgelopen transferperiode nog op weg naar de uitgang. Manchester United was bereid om de mandekker naar West Ham United te laten gaan. Maguire zette zelf echter een streep door een verhuizing naar Londen.

Nu Lisandro Martínez en Raphaël Varane met blessureleed te maken hebben (laatstgenoemde is inmiddels op de weg terug en heeft weer wat korte invalbeurten achter de rug) staat Maguire al een tijdje in de basis bij United. Hij werd bij de 1-2 zege op Sheffield United al gekozen tot Man van de Wedstrijd en zaterdag deed Maguire het tegen Fulham opnieuw uitstekend.

Ten Hag was erg te spreken over het optreden van Maguire. 'Niet alleen verdedigend was hij goed, maar ook aan de bal, met passes waarmee hij linies oversloeg', zei de manager tegen TNT Sports. 'Het was een hele goede wedstrijd van hem. Ik heb altijd gezegd dat hij dit kan, maar vorig seizoen hadden we een erg solide combinatie in het centrum en had hij de kans niet om te spelen. Maar áls hij speelde, was het gewoon goed. Nu heeft hij de kans en ik heb altijd gezegd: als je het goed doet, blijf je staan.'

Aanvoerder Bruno Fernandes, die tegen Fulham vlak voor het einde de winnende goal maakte, had in zijn praatje na afloop ook mooie woorden over voor Maguire: 'Hij was vandaag heel belangrijk voor ons', stelde de Portugees. 'Ik wil niet te veel focussen op één speler, maar Harry heeft te maken met heel wat kritiek en doet het nu erg goed voor ons. Ik hoop dat hij dit niveau kan vasthouden.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
36
19
6
11
71-59
+12
63
6
Newcastle United
36
17
6
13
79-57
+22
57
7
Chelsea
36
16
9
11
73-61
+12
57
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.