Maguire krijgt advies: 'Met deze manager werkt het niet voor hem'

Reacties

Harry Maguire doet er goed aan te vertrekken bij Manchester United. Dat meent United-boegbeeld Rio Ferdinand.

Maguire krijgt advies: 'Met deze manager werkt het niet voor hem'
© Pro Shots

Maguire is dit seizoen onder manager Erik ten Hag allang geen basisspeler meer. De Engelse verdediger begon de eerste twee competitiewedstrijden in de basis, maar mocht daarna nog maar één keer aan de aftrap verschijnen.

Ook in de afgelopen twee duels met Nottingham Forest en Wolverhampton Wanderers moest Maguire het doen met korte invalbeurten. Het was zelfs linksback Luke Shaw die zijn plek in het centrum overnam. Volgens Erik ten Hag was Maguire ziek geweest, waardoor hij moest schuiven. Bovendien staan Raphaël Varane en Lisandro Martínez ver boven Maguire in de pikorde, terwijl de veelbesproken Engelsman begin dit seizoen nog tot aanvoerder werd benoemd.

Volgens Ferdinand heeft Maguire op het WK bewezen dat hij goed genoeg is voor de top. 'Als ik hem was, zou ik zeker een andere club zoeken', aldus Ferdinand in gesprek met BT Sport. De topverdediger van weleer die tussen 2002 en 2014 zes keer kampioen werd met United legde vervolgens uit waarom. 'We hebben allemaal kunnen zien hoe hij het op het WK deed. Zijn optredens voor Engeland waren onberispelijk; foutloos. Maar bij United en deze manager werkt het gewoon niet voor hem. De coach heeft met zijn keuzes laten zien dat hij zeker niet tot de eerste twee tot drie keuzes voor de positie van centrale verdediger behoort.'

Het verkopen van Maguire zou, mocht het zover komen, weleens een flinke kluif kunnen worden voor United. De dertigjarige verdediger ligt nog twee jaar vast, nadat hij in de zomer van 2019 voor liefst 87 miljoen euro werd overgenomen van Leicester City.

Bekijk hier de samenvattingen van de laatste twee duels, waarin Shaw op de plek van Maguire indruk maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.