Maguire door het slijk gehaald: 'Dramatische periode voor hem'

Reacties

Harry Maguire was woensdagavond de grote schlemiel bij de Engelse nationale ploeg. De Manchester United-aanvoerder pakte na een half uur al zijn tweede gele kaart en zag zijn team vervolgens onderuit gaan tegen Denemarken (0-1).

Maguire door het slijk gehaald: 'Dramatische periode voor hem'
© Pro Shots

'Deze wedstrijd vat zijn laatste vier tot zes weken perfect samen', reageerde analyticus Gary Neville achteraf bij Sky Sports. Maguire heeft inderdaad niet de beste periode achter de rug. Hij raakte in opspraak door een ruzie tijdens zijn vakantie in Griekenland en raakte daardoor zijn plek bij de Engelse ploeg kwijt.

In dienst van Manchester United maakte hij de afgelopen weken vervolgens geen beste indruk, met de 1-6 nederlaag tegen Tottenham Hotspur van vorige week als absoluut dieptepunt. Tegen Denemarken pakte hij al na vijf minuten geel voor een spijkerharde tackle en in minuut 31 was het opnieuw raak, waardoor Engeland uiteindelijk verloor.

'Maguire zat er bij United overduidelijk niet goed in, toen dachten we nog: Misschien heeft hij de interlandbreak nodig om zich te herpakken. Maar ook dat heeft niet geholpen, hij gaat met een even slecht gevoel weer terug naar zijn club. Hij zit in een dramatische periode', zei Neville, die zich met name verbaasde over het gebrek aan controle bij de verdediger, die van Sky een 3 kreeg voor zijn optreden.

'Maguire kwam goed weg met zijn eerste gele kaart. Dat was een tackle waar je benen mee kunt breken, daar had hij ook rood voor kunnen krijgen. Bij de tweede was zijn aanname slordig, dat kan gebeuren, maar dan maakt hij nóg een fout. Dat is het roekeloze gedeelte. Het is een belangrijke les voor jonge verdedigers: je kunt fouten maken, maar je mag nooit je hoofd verliezen', aldus de voormalige topverdediger.

Bondscoach Gareth Southgate voelde zich genoodzaakt om het op te nemen voor Maguire. 'In mijn ogen is hij een topspeler en een belangrijk onderdeel van ons proces. Hij zit in een periode waarin hij stevig onder vuur wordt genomen, maar hij kan het hebben. Hij heeft onze steun en ik weet dat dat bij zijn club ook zo is. Hij zit in een periode waarin alles tegen zit, maar hij moet volhouden en dan zal het weer omdraaien.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.