Magnifieke Pogba maakt situatie Sarri nog zorgwekkender

Reacties

Manchester United heeft Chelsea uit het FA Cup-toernooi geknikkerd. Maandagavond werd de formatie van manager Maurizio Sarri afgetroefd, mede door een sublieme Paul Pogba.

Magnifieke Pogba maakt situatie Sarri nog zorgwekkender
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Manchester United
Manchester United

De Fransman speelt al langer ijzersterk onder coach Ole Gunnar Solskjaer, dat onderstreepte hij op Stamford Bridge. Pogba was weer de ouderwetse de spil in het elftal, waar Romelu Lukaku weer eens een basisplaats kreeg. Na een half uur gaf Pogba zijn goede wedstrijd glans met een schitterende assist. Hij vond teamgenoot Ander Herrera met een mooie voorzet, de Spanjaard kon eenvoudig binnen koppen.

Op slag van rust scoorde Pogba zelf ook. Ditmaal werd hij bediend vanaf de zijkant, Pogba kopte krachtig binnen na een voorzet van Marcus Rashford. De inzet van de Fransman was dusdanig hard dat Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga zelfs met een uitgestoken hand geen redding kon brengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea staat in de Premier League al op flinke achterstand en is verder alleen nog actief in de strijd om de League Cup en de Europa League, waarin het de groepsfase overleefde. Toch troostprijzen in vergelijking met de Champions League en het FA Cup-toernooi. The Blues kwamen echter niet in de buurt van een resultaat tegen Manchester United, dat Gonzalo Higuaín en Eden Hazard in bedwang hield.

Het rommelde dan ook op de tribunes van Stamford Bridge, waar de roep om het ontslag van Sarri steeds luider werd. Het feit dat de Italiaanse coach niet Olivier Giroud of Callum Hudson-Odoi, maar verdediger Davide Zappacosta inbracht in de slotfase, kwam hem ook absoluut niet op applaus te slaan.

Manchester United gaf niets meer weg in de laatste fase van de wedstrijd en kan zich dus opmaken voor de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi. De duels in die ronde worden op 16 maart afgewerkt. Eerder plaatste Manchester City zich al voor de kwartfinale. De regerend landskampioen is zondag de tegenstander van Chelsea in de finale van de strijd om de League Cup. Verlies in die eindstrijd kan Sarri weleens de kop kosten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.