Magische seizoenstart brengt 'Lewangoalski' tussen spitsen van weleer

Reacties

Robert Lewandowski stond voor de verandering eens in de schaduw van productievere speler bij Bayern München. Philippe Coutinho stal zaterdag de show tegen Werder Bremen, hij was bij vijf van de zes goals rechtstreeks betrokken. Lewandowski schreef echter geschiedenis, met twee doelpunten tegen Werder meldde hij zich in de topdrie van doelpuntenmakers aller tijden in de Bundesliga.

Magische seizoenstart brengt 'Lewangoalski' tussen spitsen van weleer
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
6 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Lewandowski zette Bayern kort voor rust op aangeven van Coutinho op voorsprong, in de tweede helft was hij opnieuw trefzeker voor zijn 220ste doelpunt in de Duitse competitie. Daarmee kwam de Pool op gelijke hoogte met Jupp Heynckes, die in zijn carrière ook zo vaak doel trof in de Bundesliga. Lewa had er wel een stuk minder wedstrijden voor nodig: 305 om 369.

En dus kan Lewandowski op naar zijn volgende prooi op de eeuwige topscorerslijst van de Bundesliga. De spits van Bayern hoeft alleen nog maar Klaus Fischer (268 goals) en Gerd Müller (365) voor zich te dulden. Het record van Müller lijkt zelfs met de huidige productiviteit van Lewandowski onmogelijk om in te halen, maar Fischer moet vrezen voor zijn plek als nummer twee.

Lewandowski maakte zijn goals in de Bundesliga voor Borussia Dortmund en Bayern, dit seizoen staat de teller voor de Pool al op 29 treffers, exclusief zijn zes goals in dienst van het Poolse nationale elftal. De goaltjesdief werd met tien goals topscorer van de groepsfase van de Champions League en heeft nog twee speelronden in de Bundesliga te gaan om minimaal twintig keer te scoren in de eerste seizoenshelft. In dat geval zou hij op schema liggen om het record van Gerd Müller (veertig goals in één seizoen, 1971/72) te evenaren.


Topscorers aller tijden in de Bundesliga

Speler Goals Wedstrijden Gemiddelde
1. Gerd Müller 365 427 0.85
2. Klaus Fischer 268 535 0.50
3. Robert Lewandowski 220 305 0.72
Jupp Heynckes 220 369 0.60
5. Manfred Burgsmüller 213 447 0.48
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.