Weergaloze Coutinho berooft supersolo Rashica van al zijn waarde

Reacties

Na twee competitienederlagen op rij heeft Bayern München zaterdagmiddag Werder Bremen van de mat geveegd. Philippe Coutinho had het op zijn heupen en was bij vijf goals van Bayern direct betrokken.

Weergaloze Coutinho berooft supersolo Rashica van al zijn waarde
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
6 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Werder is bezig aan een teleurstellend seizoen in de Bundesliga en won voor zaterdag slechts één van zijn laatste tien wedstrijden. De Noord-Duitsers verloren bovendien hun laatste twintig officiële wedstrijden (!) tegen Bayern en ook zaterdag ging het weer mis. Dit ondanks een briljante openingstreffer van Milot Rashica. Hij ontving de bal nog op de eigen helft van aanvoerder Davy Klaassen en zette met een snelle voetbeweging Jérôme Boateng te kijk. Rashica begon aan een sprint, speelde Boateng nog eens uit en schoot vervolgens van afstand verwoestend raak.

Bayern, dat voor de Traumtor van Rashica al de bovenliggende partij was geweest, raakte niet in paniek en draaide nog voor rust de rollen om. Voor Werder was het wel heel pijnlijk dat de doelpunten erg laat in de eerste helft vielen: Coutinho tikte in de 45ste minuut op aangeven van Serge Gnabry de gelijkmaker binnen en in de blessuretijd zette Robert Lewandowski Bayern op aangeven van Coutinho voorsprong. Zo zat Werder dus met een heel ander gevoel aan de thee dan waar lange tijd op gerekend werd.

Bayern-coach Hansi Flick wisselde halverwege aanvallend, met Ivan Perisic voor verdediger Boateng. Met een extra aanvaller binnen de lijnen ging Bayern in de tweede helft op zoek naar meer doelpunten en dat resulteerde na een ruim kwartier in de 3-1. Coutinho maakte op wonderschone wijze zijn tweede van de middag: hij controleerde een pass van David Alaba en passeerde Werder-doelman Jiri Pavlenka met een beheerste lob.

Ook Lewandowski pikte een tweede doelpunt mee. De topscorer van de Bundesliga scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden niet, maar staat na zijn dubbelslag tegen Werder op achttien goals uit vijftien duels. Thomas Müller verzorgde op aangeven van Coutinho de 5-1 en de man van de middag maakte hierna met een heerlijk schot in de kruising zijn hattrick compleet. Met drie doelpunten en twee assists was Coutinho zo de beul van Werder. Acht minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel.

Bayern staat na de simpele zege vierde in de Bundesliga en hoopt nu op een fout van Borussia Mönchengladbach. De koploper van de Bundesliga speelt woensdag tegen VfL Wolfsburg en heeft op dit moment vier punten meer dan Bayern.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.