'Magische' Enes Ünal is in de vorm van zijn leven en scoort weergaloos

Enes Ünal heeft Getafe zaterdag hoogstpersoonlijk voor een nederlaag behoed. De spits scoorde twee keer en heeft nu in 2022 acht keer gescoord in La Liga. Enkel Robert Lewandowski van Bayern München maakte dit kalenderjaar meer doelpunten in een Europese topcompetitie dan de Turk.

Getafe
Getafe
2 - 2
Alavés
Alavés

Getafe zal zich de morele winnaar voelen na de remise tegen Deportivo Alavés. De thuisploeg speelde door een rode kaart voor Jorge Cuenca immers een uur met tien man. Bovendien kwam Alavés twee keer op voorsprong, eerst via Gonzalo Escalante en daarna via Edgar Méndez. Het was dus Enes die met een dubbelslag een punt redde voor Los Azulones.

De aanvaller, die in het verleden voor onder meer NAC Breda en FC Twente speelde, kopte na 55 minuten schitterend raak uit een hoekschop van Mauro Arambarri en maakte na 72 minuten de 2-2. Doelman Fernando Pacheco dacht vermoedelijk dat Ünal een voorzet zou geven, maar de bal viel met veel vaart in de verre hoek. In de blessuretijd werd Ünal getrakteerd op een publiekswissel.

De Spaanse media zijn lyrisch over Ünal, die in de zomer van 2020 voor negen miljoen euro de overstap maakte van Villarreal naar Getafe. Marca en AS hebben het over 'descomÜnal'. Dat woord kan vertaald worden als 'reusachtig'. SPORT concludeert dat de 'magie' van Ünal een punt heeft gered voor Getafe. 'Ik ben erg blij met mijn doelpunten', zei de hoofdrolspeler na afloop zelf in de Spaanse media.

'We wilden winnen, maar misten kansen. Als je met tien tegen elf man staat, dan is dit toch een goed resultaat. Over de rode kaart ga ik niets zeggen. Ik ben erg blij met mijn goals, maar ook met mijn medespelers en de stafleden, die mij overal in helpen.'

Ook begin februari scoorde Enes Ünal twee keer, toen tegen Levante. VI schreef toen onderstaand portret: