Magere productie zit recordbrekend Brighton niet dwars in zoektocht naar spits

Reacties

João Pedro is vanaf volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Brighton & Hove Albion. De club doet voor een flink bedrag zaken met Watford, het contract dat nog vijf jaar doorliep is voor ruim dertig miljoen euro afgekocht.

Magere productie zit recordbrekend Brighton niet dwars in zoektocht naar spits
© Pro Shots

De scouting van Brighton wordt regelmatig geroemd en dat zal ook het geval zijn als Pedro een succes wordt in de kustplaats. De Braziliaan heeft namelijk niet direct de statistieken om over naar huis te schrijven. Voor Watford speelde Pedro 31 duels in de Premier League, waarin hij slechts drie doelpunten produceerde.

Dit seizoen is de spits wat beter op dreef, met elf doelpunten in 35 Championship-duels. Een promotie naar de Premier League zal dat niet opleveren voor Watford, dat in de grijze middenmoot staat. Brighton doet in Engeland nog wel volop mee in de strijd om Europees voetbal. Voor volgend seizoen is de eerste aanwinst al binnen. Met circa 34 miljoen is Pedro de nieuwe recordaankoop van Brighton, Enock Mwepu was sinds 2021 recordhouder toen hij voor 23 miljoen overkwam van Red Bull Salzburg.

De scouting en inrichting van de club Brighton is zo goed, dat op deze manier zelfs Telstar aan Champions League-voetbal mag denken.

'Op deze manier kan je ook Telstar de Champions League in brengen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.