Magath bespeurt Braziliaanse vriendenkliek in Wolfsburg

Trainer Felix Magath heeft tijdens de videoanalyse na afloop van de 4-0 nederlaag tegen Hannover 96 een opmerkelijke constatering gedaan. De vier Brazilianen in het elftal van VfL Wolfsburg zochten elkaar wel heel erg vaak op.

Magath bespeurt Braziliaanse vriendenkliek in Wolfsburg

'Onze Brazilianen spelen het liefst een andere Braziliaan aan', vertelde Magath tegen enkele plaatselijke journalisten. Tijdens de wedstrijd zelf was het de Duitse oefenmeester niet opgevallen dat Diego, Josué, Naldo (zie foto voor het drietal) en Fagner weinig oog hadden voor hun zeven niet-Braziliaanse ploeggenoten.

Magath kondigde dan ook maatregelen aan. 'Het is allemaal erg menselijk en begrijpelijk en ik geloof ook niet dat ze kwaad in de zin hebben, maar we moeten het er wel uitkrijgen'. Of dat betekent dat Magath het kwartet -of een deel ervan- meteen uit de basis haalt, is niet duidelijk. Zeker is wel dat geen van hen een sterke indruk achterliet.

Verdediger Naldo verspeelde vroeg in het duel de bal in het eigen zestienmetergebied. Zijn fout bleef nog onbestraft, maar het lichtzinnige balverlies van Josué leidde even later de tweede tegentreffer in. Wolfsburg was bovendien aanvallend onmachtig. Zowel Ivica Olic als Bas Dost kreeg voorin maar weinig bruikbare ballen, terwijl spelmaker Diego daar juist voor is teruggehaald.

Voor de 23-jarige rechtsback Fagner draaide het duel uit op een nachtmerrie. Zijn directe tegenstander Szabolcs Huszti was zondag bij alle vier Hannover-doelpunten aangever. Dat was pas de achtste keer in 25 jaar Bundesliga-historie. De laatste speler die dat voor elkaar kreeg was Mesut Özil (nu Real Madrid), die in 2009 in dienst van Werder Bremen vier assists gaf tijdens de 6-0 monsterzege op SC Freiburg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's