Madueke met Engeland Onder-21 naar halve finale EK

Reacties

Engeland Onder-21 heeft zich geplaatst voor de halve finale van het EK. De Britten waren nipt te sterk voor de generatiegenoten van Portugal. In de volgende ronde wacht Israël Onder-21.

Madueke met Engeland Onder-21 naar halve finale EK
© Pro Shots
Engeland O21
Engeland O21
1 - 0
Portugal O21
Portugal O21

In de groepsfase van het jeugd-EK was Engeland Onder-21 al ongenaakbaar. De Engelsen werden ruimschoots eerste in de poule door met 2-0 van Tsjechië, Israël en Duitsland te winnen. Portugal plaatste zich in groep A ten koste van Nederland voor de volgende ronde. Een zege op België en een punt tegen Jong Oranje bleken genoeg voor de tweede plek in de poule.

Bij Engeland begon voormalig PSV'er Noni Madueke in de basis, terwijl aan de andere kant met Fábio Silva (ex-PSV) en Francisco Conceição (Ajax) ook genoeg Eredivisie-bloed opgesteld stond. Jarrad Branthwaite zat op de reservebank en zag zijn voormalig ploeggenoot bij PSV Madueke een belangrijke rol spelen bij de openingstreffer tien minuten voor rust.

Madueke kreeg de bal van Morgan Gibbs-White en gaf hem vervolgens mee de diepte in. De speler van Nottingham Forest trok de bal voor het doel en daar stond Anthony Gordon klaar om de 1-0 binnen te schieten. Eerder dit toernooi was Gordon al goed voor een doelpunt en een assist.

In een gelijk opgaande wedstrijd kreeg Portugal in het laatste kwartier nog een goede kans met een kopbal op de lat, maar uitschakeling bleek niet meer af te wenden. Doordat Israël zaterdag Georgië versloeg, wordt dat de tegenstander van Engeland in de halve finale, die woensdag plaatsvindt. Later op zaterdag spelen Frankrijk en Oekraïne voor het laatste plekje in de halve finale. Spanje is daarin de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.