Engeland schakelt Duitsland uit op EK Onder-21: Elliott schittert

Voor Duitsland is het EK Onder-21 voorbij na een nederlaag tegen Engeland. De Engelsen wonnen voor de derde keer op rij in de groepsfase, mede dankzij een geweldige goal van Harvey Elliott. Israël gaat als nummer twee van Groep C ook naar de kwartfinale.

Engeland O21
2 - 0
Duitsland O21

Na gelijk te hebben gespeeld tegen Israël en te hebben verloren van Tsjechië stonden de Duitse talenten onder druk voor het duel met hun Engelse generatiegenoten. Waar Duitsland teleurstelde in de eerste groepswedstrijden, had Engeland juist twee keer met 2-0 gewonnen. Het krachtsverschil tussen de twee teams kwam woensdagavond ook in de onderlinge confrontatie tot uiting.

De Engelsen kwamen in de vierde minuut al op voorsprong via Cameron Archer, de spits van Aston Villa die in de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis voor Middlesbrough speelde. In de 21ste minuut werd de marge al verdubbeld. De Duitse verdediging stond voor schut toen Elliott versnelde. De Liverpool-speler ontving de bal op eigen helft en zag de ruimte voor een dribbel. De versnelling van de twintigjarige middenvelder was Duitsland simpelweg te machtig, Elliott rondde zijn knappe solo af door de bal laag voorbij doelman Noah Atubolu in de verre hoek te schieten: 2-0.

Van een jacht op de aansluitingstreffer kwam niets terecht. Engeland was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en trok de voorsprong simpel over de streep. Het gebrek aan kansen was tekenend voor de roemloze aftocht van Duitsland.

Israël O21
Israël O21
1 - 0
Tsjechië O21

Tsjechië had aan een gelijkspel tegen Israël genoeg om tweede te worden in de poule. Lang leken de Tsjechen een punt te gaan pakken, maar in de slotfase werd alsnog de ban gebroken door de Israëliërs. Op aangeven van toptalent Oscar Gloukh maakte Omri Gandelman, in eigen land middenvelder van Netanya, het verschil: 1-0. Die late goal levert Israël een plek in de kwartfinale op.