Madrid geniet van Kroos en Modric: 'Soldaten en enorme sterren'

Reacties

Vinícius Júnior was dinsdagavond uiteraard de grote man bij Real Madrid, maar achter de jonge Braziliaan draaide de machinekamer van de Madrilenen weer op volle toeren. Casemiro, Luka Modric en Toni Kroos kregen veel lof na de 3-1 zege op Liverpool.

Madrid geniet van Kroos en Modric: 'Soldaten en enorme sterren'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Liverpool
Liverpool

'Ze zijn ervaren, ze zijn goed en ze laten het al-tijd maar weer zien', vatte trainer Zinedine Zidane het sentiment achteraf mooi samen op zijn persconferentie. Al voor het zesde seizoen houdt de Fransman vast aan hetzelfde trio op zijn middenveld, zij vormden immers het fundament voor de drie Champions League-zeges op rij en alle andere prijzen die Real onder Zidane won.

De afgelopen jaren waren er wat twijfels over Modric, die inmiddels 35 is en een aflopend contract heeft in Madrid. De ervaren Kroaat heeft de laatste onzekerheid over zijn kwaliteiten echter weer helemaal weggespeeld. Samen met Kroos domineerde hij ouderwets op het middenveld en bovendien leverde hij de assist op de belangrijke laatste goal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Casemiro haalde als controleur andermaal een hoog niveau. De Braziliaan hielp het onervaren duo Nacho Fernández - Éder Militão waar hij kon en voorkwam telkens dat Liverpool-sterspeler Mohamed Salah zijn geliefde actie naar binnen kon maken. In totaal verrichtte Casemiro liefst acht succesvolle tackles, meer dan het dubbele van iedere andere speler op het veld. Hij kreeg er geen enkele kaart voor.

Maar de hoofdrol was toch echt voor Kroos. Hij kwam met afstand het meest aan de bal en controleerde het tempo. De Duitser hielp waar nodig in de opbouw, maar creëerde ook liefst vier kansen. Zijn weergaloze pass bij de openingstreffer van Vinícius, hij legde de bal van een meter of veertig precies op de borst van de Braziliaan. 'Die pass... een genot om naar te kijken', zei clubicoon Emilio Butragueño.

Oud-doelman Santiago Cañizares trok de vergelijking met een oude Real Madrid-maestro. 'Kroos gaat steeds meer op Bernd Schuster lijken. Zij hebben dat inzicht om perfect te zien welke pass ze moeten geven en de kwaliteiten om dat ook uit te voeren, zelfs over veertig of vijftig meter.' Jorge Valdano genoot met name van de combinatie Kroos-Modric. 'Zij hebben de wedstrijd gedomineerd, maar ze vervullen ook hun taken als echte soldaten. Ze zijn enorme sterren.'

Pedrag Mijatovic, voormalig speler en trainer bij De Koninklijke was zwaar onder de indruk van het optreden van Real. 'De eerste helft was zonder twijfel de beste van het seizoen. Real Madrid komt altijd met een antwoord, de 4-3-3 van Zidane blijft perfect en Kroos geeft je altijd iets extra's. Dit team is een zeer serieuze kanshebber voor de finale. Welke ploeg is er op dit moment beter? In mijn ogen niemand.'

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Barcelona
Barcelona
LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.