Machtswisseling bij Vitesse: rvc-lid Oyf nieuwe grootaandeelhouder

Reacties

Valeriy Oyf is de nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse. De 54-jarige Rus, die de laatste twee seizoenen deel uitmaakte van de raad van commissarissen van de Arnhemmers, neemt de aandelen over van landgenoot Alexander Chigirinskiy.

Machtswisseling bij Vitesse: rvc-lid Oyf nieuwe grootaandeelhouder
Valeriy Oyf (links) met algemeen directeur Joost de Wit.

Vitesse meldt dat Oyf per direct de aandelen van Houdstermaatschappij Vitesse B.V. overneemt van Chigirinskiy. Dat maakt Oyf de nieuwe grootaandeelhouder.

Vitesse stelt vervolgens: 'Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem.' Dit aandeel wordt ook wel het gouden aandeel genoemd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Algemeen directeur Joost de Wit is enthousiast. 'We kennen Valeriy al een paar jaar. Hij is betrokken bij de club en een bevlogen ondernemer. Met zijn enorme drive en passie voor voetbal, is hij erg gemotiveerd om als grootaandeelhouder bij te dragen aan de ambities van Vitesse. Hij ziet veel kansen voor de club. Namens de club wil ik onze voormalige grootaandeelhouder Alexander Chigirinskiy bedanken voor zijn support de afgelopen vijf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij Vitesse blijft volgen.'

De nieuwe grootaandeelhouder, die ook aanblijft als lid van de rvc en twee jaar geleden werd aangedragen door Chigirinskiy, kijkt uit naar de nieuwe periode. 'Vanaf medio 2016 heb ik Vitesse van dichtbij meegemaakt en gezien hoe de club zich aan het ontwikkelen is. Samen met het bestuur, directie, technische staf, spelers en medewerkers wil ik blijven bouwen aan het succes van Vitesse.'

Oyf kwam dit jaar al eerder in het nieuws bij Vitesse. Als rvc-lid probeerde hij zich te bemoeien met het technische beleid van toenmalig trainer Henk Fraser. De ergernis bij Fraser en technisch directeur Mohammed Allach, die niet ingingen op de inmenging, was destijds groot over Oyf. Inmiddels is Allach td bij Maccabi Haifa en Fraser gaat volgend seizoen aan de slag in de Jupiler League, als coach van het gedegradeerde Sparta. Bij Vitesse wordt de Rus Leonid Slutsky de hoofdcoach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.