Machteloos Heerenveen grijpt naast UEFA Cup

Vooraf hoopte SC Heerenveen nog stiekem een beetje op een voetbalwonder. Maar net als in Friesland, toen Heerenveen met 2-1 verloor, kwam de ploeg van Foppe de Haan er maar zelden aan te pas tegen Villarreal. Alleen in de slotfase leek het er een beetje op. Het bleef echter bij 0-0 en de hoop op deelname aan de UEFA Cup is vervlogen.

Machteloos Heerenveen grijpt naast UEFA Cup

Vooral voor rust maakte Heerenveen een machteloze indruk. De Spanjaarden hoefden zich niet overmatig in te spannen om de bal rond te laten gaan. Veel kansen creëerde Villarreal echter niet. Een ziedend schot net naast van Jose Mari was het hoogtepunt in de lauwe vertoning.

Na rust veranderde het spelbeeld pas in de laatste twintig minuten toen Heerenveen wat dichter bij het vijandige doel kwam. Santi Kolk verzuimde de 0-1 te maken toen de bal per ongeluk voor zijn voeten viel. Even later faalde de buitenspeler opnieuw. Na een knappe actie kreeg hij de bal niet voorbij doelman Reina.

Omdat Villarreal via de counter eveneens een paar kansen onbenut liet, bleef het 0-0. De submarino amarilo plaatste zich daarmee voor het eerst in de geschiedenis voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's