Maatsen laat zich met dubbelslag zien in eerste oefenwedstrijd Chelsea

Reacties

Ian Maatsen heeft een fijne nacht achter de rug. De Nederlander startte in de eerste wedstrijd van Mauricio Pochettino als manager van Chelsea. Als klap op de vuurpijl scoorde Maatsen ook nog twee keer tegen Wrexham, de club van acteur Ryan Reynolds.

Maatsen laat zich met dubbelslag zien in eerste oefenwedstrijd Chelsea
© Pro Shots

Het duel met Wrexham, dat werd gespeeld in Chapel Hill in de Verenigde Staten, betekende het begin van het tijdperk-Pochettino bij Chelsea. De Argentijn stelde een elftal op met onder anderen Trevoh Chalobah, Marc Cucurella, Carney Chukwuemeka, aanwinst Nicholas Jackson en dus Maatsen als linksbuiten. De Nederlander kende afgelopen seizoen een uitstekend jaar op huurbasis bij Burnley.

Maatsen opende al in de derde minuut de score voor Chelsea. Jackson zette het op een lopen en leek na de solo zelf uit te halen, maar legde af op Maatsen, die de bal koeltjes binnenschoof. Zijn tweede goal was nog mooier. De linksbuiten ging de combinatie aan met Chukwuemeka, kreeg de bal terug en schoot met scherp in de rechterhoek: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maatsen gaf zo zijn visitekaartje af en ging in de beginfase van de tweede helft naar de kant, net als vijf ploeggenoten. Christopher Nkunku was een van de spelers die in de ploeg kwam. De van RB Leipzig overgekomen Fransman maakte zo zijn officieuze debuut. Chelsea liep in de slotfase uit. Conor Gallagher tekende voor 3-0, Nkunku scoorde bij zijn debuut en Ben Chilwell bepaalde de eindstand op 5-0.

Chelsea oefent in de nacht van zaterdag op zondag voor de tweede keer. Dan is Brighton & Hove Albion de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.