Maatregelen Advocaat tegen Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy maakt geen deel uit van de selectie, die op 11 oktober in Eindhoven speelt tegen Moldavië. Bondscoach Dick Advocaat laat de aanvaller om disciplinaire redenen buiten de ploeg.

Maatregelen Advocaat tegen Van Nistelrooy

Aanleiding voor deze maatregel is het gedrag van Van Nistelrooy tijdens het EK-kwalificatieduel Tsjechië-Nederland. Van The Man moest twintig minuten voor het einde plaatsmaken voor Pierre van Hooijdonk. Na die wissel in het cruciale kwalificatieduel in Praag kreeg de aanvaller het te kwaad. Met woord en gebaar maakte hij duidelijk het niet eens te zijn met de wissel. Zijn onvrede was vooral gericht op bondscoach Dick Advocaat.

'Ik heb geen problemen gekregen', vertelde Van Nistelrooy tijdens de chat op VI.nl. 'Ik heb Advocaat mijn excuses na de wedstrijd aangeboden, dus hiermee is de kous af, denk ik.' Maar de Haagse bondscoach besloot toch maatregelen te nemen tegen Van Nistelrooy, die zich heeft neergelegd bij de schorsing voor één interland. Na Fernando Ricksen is de Manchester United-spits de tweede international, die Advocaat om disciplinaire redenen buiten de Oranje-selectie houdt.

Bekijk hier al onze video's