Maaskant: 'Zo worden we nog een degradatiekandidaat'

Na afloop van de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen (1-2) stonden twee boze trainers de pers te woord. Beiden waren niet blij met het vertoonde spel.

'Het was aan alle kanten slecht', foeterde Groningen-trainer Robert Maaskant (foto) na afloop bij Eredivisie Live. 'Dat heb ik ook fijnzinnig meegedeeld in de rust. Als wij zo spelen, dan zijn wij degradatiekandidaat nummer één. Het was zonder beleving, zonder passie, zonder idee van voetbal. Maar dan was ik wel heel blij dat we in de tweede helft wél iets konden.'

'We hebben dan wel de wedstrijd volledig omgedraaid, maar dit is niet het voetbal dat we iedere week moeten spelen. We hadden geen enkele andere keus meer dan volle bak vooruit te voetballen. Door ons opportunisme beslisten we uiteindelijk wel de wedstrijd.'

Jurgen Streppel stak niet onder stoelen of banken dat hij teleurgesteld was over het spel van Willem II. 'Ik ben heel erg gefrustreerd door deze wedstrijd. Ik vind het onvoorstelbaar dat we verloren hebben. We vergaten in de eerste helft om twee, drie doelpunten te maken. We waren toen de bovenliggende partij.'

Na ruim een uur kwam Groningen snel terug. 'Toen gingen we achteruit lopen en kregen we heel ongelukkig een strafschop tegen', doelde Streppel op de handsbal van Aurelien Joachim. 'Hij kon moeilijk zijn hand afhakken. Op die manier hebben we binnen tien minuten de wedstrijd uit handen gegeven.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.