Maandenlange break PSG voor CL-missie: 'We kennen onze verantwoordelijkheid'

Reacties

Paris Saint-Germain werd eind april al uitgeroepen tot kampioen van Frankrijk, maar met de onduidelijkheid over wat er met het restant van het Champions League-seizoen gaat gebeuren, kunnen de spelers nog niet met vakantie. Keylor Navas merkt een enorme motivatie binnen de groep.

Maandenlange break PSG voor CL-missie: 'We kennen onze verantwoordelijkheid'
© Pro Shots

PSG is er sinds de overname van de club in 2011 op gebrand om de beste ploeg van Europa te worden en plaatste zich dit seizoen voor de kwartfinales, door Borussia Dortmund uit te schakelen. Vervolgens werd het toernooi afgelast vanwege de coronacrisis. Het is nog onduidelijk of en hoe het seizoen afgemaakt wordt: er zijn plannen om de Champions League uit te spelen in augustus, maar dit staat nog niet vast.

De spelers van PSG wachten gespannen af. Zij speelden op 11 maart (bijna drie maanden geleden) hun laatste wedstrijd en zullen dit seizoen niet meer in actie komen in de inmiddels afgebroken Ligue 1. De spelers moeten zichzelf fit zien te houden, om zo over twee maanden goed voor de dag te kunnen komen. Na vijf maanden zonder voetbal hoopt PSG dan alsnog een gooi te kunnen doen naar de eindzege in de Champions League.

Dat wordt nog een lastig verhaal, weet doelman Navas. 'Ja, het is moeilijk, maar niet onmogelijk', zegt de Costa Ricaan op de officiële website van PSG. 'Ik weet dat mijn ploeggenoten enorm gemotiveerd zijn. Wij doen thuis veel werk, want we weten allemaal hoe belangrijk deze competitie is. Voor het team, voor de club en voor de supporters. We kennen onze verantwoordelijkheid.'

De break haalt PSG in ieder geval uit het ritme, beseft Navas. 'We zullen wat tijd nodig hebben om er weer in te komen, maar we zijn fysiek in ieder geval in orde. Zelf ren ik heel veel, meer dan ik ooit in mijn leven heb gedaan. Het is belangrijk om fit te blijven, dus ik ga er iedere dag op uit. Ik probeer het goed in de gaten te houden, zodat ik geen blessures oploop.'

PSG kwam sinds de overname nog nooit verder dan de kwartfinales van de Champions League. In de vorige drie seizoenen ging het steeds al mis in de achtste finales, maar deze horde is dit jaar dus wel genomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.