Lyon zet grote stap richting kwalificatie Champions League

Door een 3-0 overwinning op AS Monaco is de Champions League-hoop bij Olympique Lyon nog springlevend. Lyon nam door het gewonnen inhaalduel de derde plaats weer over van Auxerre.

Lyon zet grote stap richting kwalificatie Champions League

Voorafgaand aan het treffen met Monaco, dit seizoen een bescheiden middenmoter in de Ligue 1, was de druk op het elftal van trainer Claude Puel hoog. Lyon kon, mits het slecht zou presteren in de laatste twee competitiewedstrijden, nog volledig naast Europees voetbal grijpen.

In het Stade de Gerland lieten Les Gones zien het kampioenenbal allerminst uit het hoofd gezet te hebben. Aanvalsleider Lisandro López en buitenspeler Michel Bastos waren in de openingsfase al dichtbij de openingstreffer. Die eer viel uiteindelijk Miralem Pjanic (foto) ten deel.

De jonge Bosniër zag aanvoerder Cris uit een corner de bal in zijn richting terugkoppen. De beul van Madrid – eerder dit seizoen schoot hij De Koninklijke uit de Champions League - aarzelde niet, liet de bal één keer stuiteren en stelde vervolgens met een fraaie volley Monaco-doelman Stéphane Ruffier voor een onmogelijke opgave. Al had Pjanic niet te klagen, zijn poging werd onderweg licht getoucheerd.

Vlak na rust bouwde Batefimbi Gomis de voorsprong uit. Dit keer was Pjanic aangever. De Bosniër gaf zijn collega een niet te missen kans. De Fransman, voormalig spits van Saint-Etienne, maakte gretig gebruik van het buitenkansje en schoot de bal hard met de binnenkant van zijn rechtervoet binnen.

In het vervolg van het eentonige duel zagen de Lyon-aanvallers herhaaldelijk Ruffier tegendoelpunten voorkomen. De goalie zorgde met enkele fraaie reddingen voor het uitblijven van een grotere afstraffing. Vlak voor tijd moest de doelman toch nog een derde treffer toestaan. Lisandro López bepaalde de eindstand op 3-0.

De huidige derde plaats van Lyon geeft recht op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Directe plaatsing behoort ook nog tot de mogelijkheden. Al moet de ploeg daarvoor wel hopen op puntverlies van nummer twee Lille.

Lille treedt op de laatste speeldag in een uitduel aan tegen Lorient. Lyon ontvangt Le Mans.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen