Lyon-trainer sneert weer naar Koeman: eigen schuld, dikke bult

Reacties

Ronald Koeman is er niet van gediend dat vertegenwoordigers van andere clubs openlijk praten over interesse in spelers van Barcelona, maar die verontwaardiging schiet bij Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia in het verkeerde keelgat. De Fransman deelt dan ook een nieuwe sneer uit aan de Nederlander.

Lyon-trainer sneert weer naar Koeman: eigen schuld, dikke bult
© Pro Shots

Stellen dat Garcia en Koeman niet vriendschappelijk bij elkaar over de vloer komen, is een understatement. Dat heeft alles te maken met de openlijke interesse van de Nederlandse coach in Memphis, aanvoerder van de Franse topclub. De vedette sprak zelf ook al eerder over de interesse uit Catalonië, uitspraken die de boel bij Lyon flink op scherp zetten. Daarvoor reageerde Garcia al door te stellen dat hij Memphis zijn toptransfer wel zou gunnen, al stuurde Lyon ook een waarschuwing richting Barcelona en Koeman.

Toch sprak Garcia eerder ook al wat minder vriendelijke woorden. 'Misschien moet ik Koeman wel tackelen, als de tijd rijp is.' Hoewel dat duidelijk een opmerking met een knipoog was, is helder dat het Catalaanse geflirt met zijn pupil Garcia niet lekker zit. Eerder deze week kreeg Koeman vervolgens zelf te maken met een soortgelijke zaak: hij reageerde gepikeerd toen hij werd geconfronteerd met uitspraken van Ángel Di María. De Argentijn sprak zich uit over de toekomst van landgenoot Lionel Messi en zinspeelde op een spectaculaire overstap van De Vlo naar Paris Saint-Germain.

Koekje van eigen deeg
Het feit dat Koeman daar licht geïrriteerd op reageerde, verleidde Garcia dit weekend tot een nieuw plaagstootje. 'Ik las dat Koeman zich een beetje beledigd voelt door PSG, waar ze praten over Messi', sprak hij bij beIN Sports. 'Maar volgens mij was hij - zelfs ná de sluiting van de zomerse transferwindow - niet bepaald te beroerd om over Memphis te praten. Ik denk dan: L'Arroseur Arrosé.' Daarmee doelt hij op een Franse komische film uit 1895.

De in Lyon gefilmde comedy draait om het simpele feit dat een tuinman op een dag wordt geplaagd door een jonge jongen. Het ventje zet zijn voet telkens op de tuinslang, waardoor de tuinman denkt dat de slang kapot is. Maar als hij gaat kijken wat er mis is, haalt het jochie zijn voet van de tuinslang en spuit het water hard in het gezicht van de tuinman. Met andere woorden: Koeman krijgt een koekje van eigen deeg, en daar kan Garcia wel om lachen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.