Lyon spreekt van 'ongekende crisis' en neemt harde maatregelen

Reacties

Olympique Lyon laat voorlopig geen supporters van de club afreizen naar uitwedstrijden. De Franse club neemt die maatregel naar aanleiding van de gebeurtenissen van vrijdagavond, toen de bekerwedstrijd tegen Paris FC werd gestaakt vanwege rellen.

Lyon spreekt van 'ongekende crisis' en neemt harde maatregelen
© Imago
Paris FC
Paris FC
afg.
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Lyon is woedend nu aanhangers van de club opnieuw een negatieve hoofdrol hebben. Tijdens de rust van het duel met Paris staken fans vuurwerk af en betraden ze massaal het veld. Lyon keurt de gebeurtenissen ten strengste af in een statement op de clubsite. 'Het Franse voetbal wordt geconfronteerd met een ongekende crisis. Deze incidenten zijn onacceptabel en vormen een serieus gevaar voor onze sport.'

De club van trainer Peter Bosz gaat er alles aan doen om de raddraaiers te pakken te krijgen. Levenslange stadionverboden zijn een optie voor fans die zich hebben misdragen. Voorlopig gaan er dus geen supporters meer mee naar uitduels van Lyon, tot er meer duidelijkheid is over de identiteit van de relschoppers van vrijdagavond.

Volgens het Franse RMC Sport is er een reële mogelijkheid dat Lyon vanwege de incidenten uit het toernooi om de Coupe de France wordt gezet. De Franse voetbalbond neemt de zaak zeer hoog op en is een onderzoek gestart. Omdat het niet de eerste keer is dat supporters van Lyon zich dit seizoen misdragen, kan er een reglementaire nederlaag volgen. Paris FC moet ondertussen ook vrezen voor een straf, aangezien het misging in hun stadion.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.