Lyon neemt Lacazette toch mee naar Amsterdam

Reacties

Alexandre Lacazette reist toch met Olympique Lyon af naar Amsterdam. Het heenduel met Ajax in de halve finale van de Europa League leek te vroeg te komen voor de 25-jarige clubtopscorer. Ook Corentin Tolisso is van de partij.

Lyon neemt Lacazette toch mee naar Amsterdam

Voorzitter Jean-Michel Aulas stelde onlangs nog dat Lacazette door de spierblessure die hij overhield aan de return tegen Besiktas zich moest richten op de thuiswedstrijd tegen Ajax van volgende week. Lyon heeft dinsdagochtend echter bekendgemaakt dat de Franse spits tóch in de 21-koppige selectie zit van trainer Bruno Genesio.

Mocht Lacazette woensdagavond in actie kunnen komen tegen Ajax, dan betekent dat mogelijk slecht nieuws voor de ploeg van Peter Bosz. De tienvoudig international van Frankrijk maakte dit seizoen al 31 officiële treffers voor Lyon, waarvan vier in de Europa League. Zo scoorde de topschutter in februari nog twee keer tegen AZ in Alkmaar (1-4).

Met Tolisso heeft Lyon nog een andere troef in handen. De 22-jarige middenvelder scoorde dit seizoen al veertien keer, maar is eveneens een twijfelgeval voor het duel met Ajax door de enkelblessure die hij vrijdag opliep tegen Angers. Uit voorzorg heeft trainer Genesio drie spelers extra (21 in plaats van 18) op het vliegtuig laten stappen naar Amsterdam.

Behalve de twee Franse blikvangers stond er ook een vraagteken achter de inzetbaarheid van Emanuel Mammana. De Argentijnse verdediger miste de laatste twee competitieduels door een blessure, maar gaat wel mee naar Amsterdam. Daardoor zijn de Poolse linksback Maciej Rybus (blessure) en Memphis Depay (niet speelgerechtigd) de enige afwezigen.

Selectie Olympique Lyon

Doel: Mathieu Gorgelin, Anthony Lopes, Lucas Mocio.

Verdediging: Mouctar Diakhaby, Christophe Jallet, Emanuel Mammana, Jérémy Morel, Nicolas N'Koulou, Rafael da Silva, Mapou Yanga-Mbiwa.

Middenveld: Houssem Aouar, Sergi Darder, Jordan Ferri, Maxime Gonalons, Corentin Tolisso, Lucas Tousart.

Aanval: Maxwel Cornet, Nabil Fekir, Rachid Ghezzal, Alexandre Lacazette, Mathieu Valbuena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.