Lyon is snel overtuigd en gaat definitief in zee met 'Memphis-vervanger'

Reacties

Olympique Lyon heeft zich verzekerd van de diensten van Karl Toko Ekambi, de 27-jarige aanvaller die sinds januari al werd gehuurd van Villarreal.

Lyon is snel overtuigd en gaat definitief in zee met 'Memphis-vervanger'
© Pro Shots

De meervoudige kampioen van Frankrijk betaalt 11,5 miljoen euro voor Ekambi, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot vijftien miljoen euro. In zijn eerste maanden liet de Kameroener in acht Ligue 1-duels twee goals en één assist aantekenen. Olympique Lyon haalde Ekambi om het wegvallen van Memphis Depay (kruisbandblessure) te compenseren.

De transfer is in die zin opvallend omdat Olympique Lyon bij monde van preses Jean-Michel Aulas zeer vaak heeft aangekondigd flink verlies te lijden als gevolg van de beslissing van de Franse overheid om het voetbal de komende maanden te verbieden vanwege de coronacrisis.

In de afgebroken Ligue 1 greep Olympique Lyon naast een Europees startbewijs, maar via een eindzege in de Coupe de la Ligue kan de club zich alsnog plaatsen voor Europees voetbal. Het is nog onduidelijk wanneer de eindstrijd tegen Paris Saint-Germain wordt afgespeeld. In de Champions League stuntte Olympique Lyon door vlak voor de coronacrisis in eigen huis met 1-0 van Juventus te winnen in de achtste finale. Mogelijk vormt Ekambi (die voor vier jaar tekende) in de return een duo met de man die hij moest vervangen: Memphis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.