Brief na brief na brief: minister moet lachen om koppigheid Aulas

Reacties

De Franse Minister van Sport Roxana Maracineanu vindt het hoog tijd dat Jean-Michel Aulas zijn blik op de toekomst richt. De onophoudelijke pogingen van de voorzitter van de Olympique Lyon om ervoor te zorgen dat de Ligue 1 toch nog wordt uitgespeeld, werken op haar lachspieren.

Brief na brief na brief: minister moet lachen om koppigheid Aulas
© Pro Shots

Maracineanu sprak over de strijdlust van Aulas in gesprek met tv-zender Europe 1. De president van Lyon, de club van Memphis Depay en Kenny Tete, heeft al meerdere malen laten weten dat het seizoen te vroeg is beëindigd en heeft dat op alle mogelijke manieren geprobeerd aan te vechten. Een van zijn laatste voorstellen was dat de competitie in de zomer alsnog wordt afgerond, toen duidelijk werd dat er vanaf juni weer mag worden getraind.

Maracineanu vindt dat de 71-jarige president te laat is. 'Ik ontvang elke dag brieven van Mr. Aulas, met elke dag weer nieuwe scenario's. Maar de strijd is al gestreden, dit is een beetje laat. Toen het besluit werd genomen door de Ligue 1 om de competitie stop te zetten, is dat het enige voorstel dat aan mij is gedaan. Ze hadden dit op dat moment tegen mij moeten zeggen. De Ligue 1 en de Franse bond werken op een democratische manier.'

Maracineanu lijkt daarmee te doelen op de mening van de negentien andere clubs uit de Ligue 1, die volgens Stade Rennes-voorzitter Nicolas Holveck wel klaar zijn met de nu al weken durende kruistocht van Aulas. 'Het is vandaag niet eens een discussie meer, de situatie is vrij duidelijk. Er zijn negentien clubs die het besluit van de regering hebben geaccepteerd.' Volgens Holveck verdient het voortbestaan van het Franse voetbal nu de aandacht.

Film
Maracineanu herhaalde nog maar eens dat de houding van Aulas haar aan het lachen maakt. 'Wat wil je dat ik zeg?', zei ze vrijdag al tegen de krant L'Alsace. 'De bioscopen gaan binnenkort weer open. Als Aulas verschillende scenario's heeft, nodig ik hem uit om een film te maken en die in de bioscopen te vertonen.' Maar liever heeft de Minister van Sport dat Aulas zich inzet voor solidariteit in het voetbal en sport in het algemeen.

'Ik geef hem graag een missie, zodat de hervatting in juli met vriendschappelijke duels gebeurt met tv-rechten, die de verliezen misschien kunnen compenseren', gaf ze Aulas een tip. 'Als hij het algemeen belang van het voetbal verdedigt, of zelfs van sport in het algemeen, stel ik voor dat de tv-gelden terecht komen in een solidariteitsfonds. Het zou mooi zijn als de voorzitters van de grote clubs denken aan de kleine clubs en de andere sporten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.