Lyon bindt de strijd aan met racisme

Reacties

Olympique Lyon zal in de toekomst hard ingrijpen als er haatdragende en/of racistische berichten en reacties worden geplaatst op content die de club online zet. Dit laat de club weten in een statement.

Lyon bindt de strijd aan met racisme
© Pro Shots

'Het is onze plicht om de strijd tegen discriminatie en haat aan te pakken, zowel online als op het veld', valt te lezen op de clubwebsite. 'Lyon kan op deze manier zijn verantwoordelijkheden nemen.' De club zal bij elke reactie die beledigend kan worden opgevat aangifte doen.

Binnen de club is Marcelo een van de slachtoffers van racisme. De ex-verdediger van PSV kwam enkele maanden geleden met een statement waarin hij vertelde dat de harde kern van Lyon het op hem voorzien had. 'Ik ben niet de eerste die een probleem heeft met deze groep. Ik kan hier dus niet over stil over zijn. Ik ben tegen beledigingen en racisme.'

In december klom een fan over de boarding en stond bij de achterlijn met een spandoek, met daarop het beeld van een ezel en de boodschap: Marcelo, verlaat de club. Memphis Depay greep op dat moment in en probeerde het spandoek af te pakken van de fan.

De inmiddels van een zware knieblessure herstellende Memphis laat regelmatig van zich horen in de strijd tegen racisme. Zo was hij een van de eersten die Ahmad Mendes Moreira steunde na het racisme-incident tijdens een wedstrijd van Excelsior tegen FC Den Bosch.

Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 0
Juventus
Juventus

Lyon speelt woensdag in de achtste finale van de Champions League tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.