FC Den Bosch komt met tekst en uitleg, Memphis roept op tot actie

De UEFA en KNVB moeten keihard optreden tegen racisme, vindt Memphis Depay. De Oranje-international reageerde op een nieuw incident, ditmaal op de Nederlandse velden. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior werd tijdelijk gestaakt nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werd bejegend vanaf de tribune. FC Den Bosch kwam kort na de wedstrijd al met een verklaring voor het incident.

FC Den Bosch komt met tekst en uitleg, Memphis roept op tot actie
© Pro Shots

Na ongeveer een half uur besloot scheidsrechter Laurens Gerrets het duel tijdelijk stil te leggen, omdat hij oordeelde dat Mendes Moreira te emotioneel was om door te voetballen. De speler van Excelsior kreeg te maken met geluiden vanaf de tribune, elke keer als hij aan de bal was.

FC Den Bosch spreekt echter racisme tegen via een statement. 'De zogenaamde 'kraaiengeluiden' dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. Willekeurig de tegenstander, iedere buitenspeler van de tegenstander die aan de kant van De Viert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat 'getrakteerd' op zo’n 'kraaienconcert'.'

Dit was ook de strekking van de boodschap van de stadionspeaker, die na het incident de bezoekers toesprak. In het statement staat ook dat spelers van FC Den Bosch het gevoel van geluiden van racistische aard weg hebben kunnen nemen bij Mendes Moreira. Excelsior besloot na een kwartier dat het verder wilde voetballen, het duel eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Uitgerekend Mendes Moreira was nog voor rust trefzeker. De hoofdpersoon zelf sprak het statement van FC Den Bosch tegen.

Er zal hoogstwaarschijnlijk een onderzoek ingesteld worden, omdat het duel is stilgelegd. Memphis juicht actie tegen racisme toe. 'Ik word er ziek en doodmoe van om deze beelden keer op keer te zien! Wanneer stopt het!!?', schreef Memphis op Twitter. Zijn tekst gaat vergezeld met een foto van een boze Mendes Moreira die van het veld gaat. 'KNVB, OnsOranje, UEFA, wat gaan we doen? Zeker met het oog op het komende EK.'

Bekijk hier al onze video's