Lyngby FC terug naar amateurstatus

Het in financiële problemen verkerende Lyngby FC zal na de winterstop niet meer als profclub bestaan. De Deense club uit Kopenhagen zag deze week een fusie met naaste buur Farum op niets uitlopen en zal failliet worden verklaard.

Lyngby is niet langer in staat haar schulden weg te werken en de spelerssalarissen te betalen. De huidige spelersgroep completeert de resterende twee speeldagen van de eerste competitiehelft en zal daarna vervangen worden door de amateurploeg van de club, die momenteel uitkomt in de achtste divisie van het Deense voetbal. Na dit seizoen zal Lyngby FC worden teruggezet naar de tweede divisie.

Het is voor het eerst in een decennium dat een Deense club failliet wordt verklaard. BK Frem onderging tien jaar geleden hetzelfde lot. Lyngby werd in totaal twee keer landskampioen (in 1983 en 1992) en veroverde drie keer de nationale beker (in 1984, 1985 en 1990). De laatste jaren speelde de vierde club uit Kopenhagen een anonieme rol in het Deense voetbal. Dit seizoen bezet de ploeg van trainer Poul Hansen de tiende plek met dertien punten uit zeventien competitieduels. De ontmoetingen met Brøndby IF en Aarhus GF van respectievelijk 2 en 9 december zijn de twee laatste profwedstrijden die Lyngby FC zal spelen.

Bekijk hier al onze video's