Luxemburg tankt op weg naar Oranje vertrouwen met knappe winst

Met de eerste overwinning sinds 13 november 2015 heeft Luxemburg vertrouwen getankt voor de interland met Nederlands elftal. Albanië, vorig jaar nog deelnemer op het EK in Frankrijk, werd in de oefeninterland in het Stade Josy Barthel opzij gezet: 2-1.

Luxemburg en Albanië maakten er geen spektakelstuk van in de eerste helft, doelman Ralph Schon van het thuisland onderscheidde zich wel met een knappe redding op een goede vrije trap van Albanië. In de tweede helft werd Schon alsnog geklopt, Odise Roshi kwam vlak na rust tot scoren. Luxemburg rechtte via David Turpel en Kevin Malget de rug en pakte zodoende de eerste overwinning sinds de wintermaanden in 2015.

In november 2015 werd Griekenland op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Aurélien Joachim, voormalig speler van Willem II en RKC Waalwijk, maakte in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd. Luxemburg kan zich nu opmaken voor de kwalificatiewedstrijd tegen Oranje. Dit duel wordt vrijdag 9 juni in De Kuip afgewerkt. Luxemburg pakte in Groep A nog maar één punt, het Nederlands elftal staat vierde en kan zich geen puntenverlies meer veroorloven op weg naar het WK in Rusland.