Luuk de Jong verklaart waar het misging bij PSV tegen Feyenoord

Reacties

PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalt van het spel en het resultaat van zijn ploeg in de topper tegen Feyenoord zondagmiddag. De spits vindt het onbegrijpelijk dat zijn team een tegengoal kreeg met een man meer.

Luuk de Jong verklaart waar het misging bij PSV tegen Feyenoord

'De eerste helft was niet goed van ons', begint De Jong tegenover FOX Sports. 'We wilden drukzetten, maar Feyenoord kwam er telkens onderuit. Dan loop je jezelf over de kop', verklaart hij de matige eerste helft van PSV.

'We wilden echt drukzetten, iedereen was gretig, maar Feyenoord wist telkens de spits te bereiken, die kon de bal dan laten vallen op een middenvelder. Ze hadden veel spelers lopen op het middenveld, dat deden ze slim. Daardoor moesten wij telkens vijftig, zestig meter terug. En dan verloren we alsnog de duels. Dan loop je de hele tijd zonder beloond te worden. Daarom gingen we wat meer inzakken en meer de momenten kiezen om druk te zetten', legt hij uit.

Na rust ging het beter, vindt De Jong. 'Maar we krijgen wel een tegendoelpunt, dat mag helemaal niet gebeuren tegen tien man. Dan scoren we daarna gelukkig wel snel, maar het was niet genoeg. We hebben wel weer genoeg mogelijkheden gehad, maar hij viel net niet goed. Gezien de wedstrijd is de 1-1 uitslag wel terecht.'

De voorsprong op concurrent Ajax in de titelstrijd bedraagt door de remise nog maar twee punten. 'Hopelijk kunnen we dat vasthouden. We moeten elke wedstrijd vanaf nu vol gas geven. Alle resterende duels moeten we nu zien als finales.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.