Luuk de Jong in de voetsporen van Van Hooijdonk en Robben

Reacties

Luuk de Jong was met de winnende goal goud waard voor Sevilla in de gewonnen halve finale tegen Manchester United en heeft vrijdag ook in de eindstrijd tegen Internazionale het net weten te vinden. De Jong komt daarmee in een mooi rijtje landgenoten te staan.

Luuk de Jong in de voetsporen van Van Hooijdonk en Robben
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 2
Internazionale
Internazionale

De Jong bewees tegen Inter weer zijn kopkracht en zette met het hoofd de 1-1 én de 1-2 op het scorebord. Hij werd pas de vijfde Nederlander die deze eeuw wist te scoren in een Europese finale en de eerste na Pierre van Hooijdonk die dit deed in de eindstrijd van de UEFA Cup/Europa League. Van Hooijdonk was in 2002 tweemaal trefzeker voor Feyenoord in de gewonnen finale tegen Borussia Dortmund.

In het jaar voor Van Hooijdonk had ook Jordi Cruijff (namens Alavés) gescoord in de UEFA Cup-finale en Dirk Kuijt (2007, namens Liverpool) en Arjen Robben (2013, namens Bayern München) waren trefzeker in de finale van de Champions League. Robben maakte zeven jaar geleden de winnende goal tegen Borussia Dortmund; Kuyt en Cruijff gingen ondanks hun goal onderuit, tegen respectievelijk AC Milan en Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.