Luuk de Jong in de basis bij cruciaal Champions League-duel Barcelona

Reacties

Luuk de Jong keert voor het Champions League-duel met Dinamo Kiev terug in de basiself van Barcelona. De spits neemt de plek over van Ansu Fati, die rust krijgt van Ronald Koeman.

Luuk de Jong in de basis bij cruciaal Champions League-duel Barcelona
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Fati is terug van een slepende knieblessure en maakte afgelopen zondag nog veel indruk in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Valencia (3-1). Koeman gaf dinsdag op zijn persconferentie echter al aan dat Fati nog niet drie wedstrijden in een week kan spelen. Aankomende zondag wacht de Klassieker tegen Real Madrid en Fati begint nu tegen Dinamo Kiev op de bank.

Dit betekent goed nieuws voor Luuk de Jong, die het weer eens vanaf het begin mag laten zien. Sergio Agüero start (net als Fati) op de bank. Naast Luuk de Jong hebben ook Frenkie de Jong en Memphis Depay een basisplaats bij Barcelona. Achterin start noodgedwongen Clément Lenglet, die nog niet honderd procent is. Door blessures en de schorsing van Éric García heeft Koeman echter geen andere smaken.

Barcelona verloor zijn eerste twee groepswedstrijden en moet woensdagavond winnen om in de race te blijven voor een plek in de knock-outfase.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.