Lunch met Zlatan maakte keuze Te Kloese voor Galaxy makkelijker

Reacties

Mede op basis van een gesprek met Zlatan Ibrahimovic besloot Dennis te Kloese de functie van algemeen directeur van de Mexicaanse voetbalbond te verruilen voor die van general manager bij Los Angeles Galaxy.

Lunch met Zlatan maakte keuze Te Kloese voor Galaxy makkelijker

De 44-jarige jurist uit Bussum is aan de andere kant van de wereld bezig aan een wonderlijke route, die hem onder meer langs Chivas USA en Tigres UNAL voerde. Met zijn benoeming tot algemeen directeur van de Mexicaanse voetbalbond volgde in 2017 de bekroning, maar toch besloot Te Kloese eind vorig jaar over te stappen naar Los Angeles Galaxy.

Ibrahimovic, speelde een belangrijke rol in die keuze. 'Nadat ik was benaderd door de club, wilde ik weten wat ik zou kunnen verwachten. De impact van Zlatan op de club was dermate groot in zijn eerste seizoen, dat ik een paar dingen van hem wilde weten', verhaalt Te Kloese.

'Ten eerste natuurlijk of hij zou blijven. En zo ja, wat er in zijn ogen verbeterd zou kunnen worden bij de club. Daar stond hij direct voor open. We zijn gaan lunchen in een Italiaans restaurant in Los Angeles en dat was een zeer aangename middag. Leerzaam ook.'

'Hij vertelde hoe de organisatie rond het elftal geprofessionaliseerd zou kunnen worden, hoe de prestaties volgens hem positief beïnvloed konden worden. Zlatan is natuurlijk de top van de top gewend. Dat het voetbalniveau in de MLS lager ligt, wil niet zeggen dat je in de begeleiding en de faciliteiten geen top kunt zijn. Daar zag ik meteen een paar interessante aanknopingspunten. Die lunch met Zlatan heeft mijn keuze makkelijker gemaakt.'

Ibrahimovic (37) verlengde zijn contract met Los Angeles Galaxy, dat zich vorig jaar niet eens wist te plaatsen voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.