Nederlandse directeur vindt oplossing van vijf miljoen voor Dos Santos

Reacties

LA Galaxy heeft besloten om het contract van Giovani Dos Santos af te kopen om aan de regels van de Major League Soccer te voldoen. Dennis te Kloese, de Nederlandse algemeen directeur van de club, moest een belangrijke beslissing nemen.

Nederlandse directeur vindt oplossing van vijf miljoen voor Dos Santos

In Amerika worden strenge regels gehanteerd rond salarissen en grootverdieners. Bij LA Galaxy stonden voor aanvang van het nieuwe seizoen te veel spelers onder contract die meer verdienen dan volgens het Amerikaanse salarisplafond is toegestaan.

Zlatan Ibrahimovic, Romain Alessandrini en de broertjes Jonathan en Giovani Dos Santos waren de grootverdieners in de selectie van LA Galaxy en dat was één hoge salarispost te veel. Te Kloese moest dus een speler laten gaan en de keuze viel op Giovani Dos Santos.

'Dit is de beste beslissing voor de club en voor Giovani', aldus Te Kloese op de website van LA Galaxy. 'We gaan een oplossing zoeken voor de speler. We waarderen zijn inzet voor de club en wensen hem succes toe in de toekomst.'

Het afkopen van het Dos Santos' contract is geen goedkope oplossing. LA Galaxy betaalt naar verluidt ruim vijf miljoen euro aan oprotpremie. De Mexicaan speelde in totaal 77 wedstrijden voor LA Galaxy, waarin hij 26 keer scoorde en 22 keer een assist leverde.

LA Galaxy begint vannacht aan het officiële seizoen in de Major League Soccer met een thuiswedstrijd tegen Chicago Fire. Bekende namen in dat elftal zijn Johan Kappelhof, Bastian Schweinsteiger en Nicolás Gaitán.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LA Galaxy
Meer over LA Galaxy
Meer G. dos Santos
Meer over G. dos Santos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.